Климатично неутралните хранителни продукти  на Lidl под собствената марка Vemondo

...
Климатично неутралните хранителни продукти  на Lidl под собствената марка Vemondo
Коментари Харесай

Лидл България предлага климатично неутрални хранителни продукти вече и в постоянния си асортимент

Климатично неутралните хранителни продукти  на Lidl под личната марка Vemondo към този момент са част и от непрекъснатия подбор на веригата. Те бяха публично показани в магазините на Лидл България в края на юли в границите на една седмица. Сега клиентите към този момент могат да открият определена селекция климатично неутрални артикули когато и да е във веригата и да се насладят на високото им качество на рационална цена, като в същото време интензивно способстват в битката с световното стопляне.

Гамата от климатично неутрални артикули включва разнообразни оферти, подобаващи както за веганите и вегетарианците, по този начин и за феновете на месо като разтоварваща храна. Веган бургерът e изработен въз основата на грах, пшеница и соя и може  елементарно да приготвите на грил или тиган. Друга опция за бързи и вкусни обяд или вечеря е лазанята с песто и тофу или тази със соев сос. Вече известна измежду клиентите е и веган напитката на марката, с която може да заместите прясното мляко – бадемова, овесена или кокосова с ориз. Алтернатива на млечните артикули са и другите типове тофу. За десерт прибавяме и лъжичка наслада със сладоледи от марката Vemondo с усет на фъстъци и лешници или ванилия и горски плодове.

При климатично неутралните артикули Vemondo на Lidl се заобикалят скотски първични материали, което фундаментално генерира по-малко въглеродни излъчвания. В същото време всички излъчвания от тяхното обработване, произвеждане и превоз са обезщетени от компанията посредством подкрепяне на приети и сертифицирани по интернационалните стандарти планове за запазване на климата.

Новата гама артикули Vemondo, основани с грижа към природата са част от световната тактика на Lidl за битка с климатичните промени. Компанията продължава да проучва спомагателните благоприятни условия в дълготраен проект за отбягване, понижаване и компенсиране на въглеродните излъчвания във веригата на доставки, тъй че в бъдеще да предложи още климатично неутрални артикули. Пример за това са и първите климатично неутрални нехранителни артикули, които компанията пуска тази седмица – универсална кутия за предпазване и кофа. Те са част от серията артикули за семейството от 100% рециклирана пластмаса, които клиентите ще могат да открият в магазините на Lidl в интервала от 30 август до 5 септември. Лидл България показва за повторно линията артикули за дома от рециклирана пластмаса в осъществяване на тактиката си за понижаване и преработване на пластмасата REset Plastic. По този метод Lidl се ангажира да понижи потреблението на пластмаса и да резервира ресурсите. Само за българския пазар модифицираната пластмаса за изработката на стоките за дома възлиза на 15,8 тона.

Климатична тактика на Lidl

Присъствието на устойчиви артикули в асортимента на веригата е част от цялостната тактика за климата, която Lidl разгласи за всички пазари на интернационално равнище. Тя се основава на научната методология на самодейността Science Based Targets (SBTi) - световен стандарт за корпоративни дейности в региона на нисковъглеродната стопанска система. С въвеждането й Lidl се ангажира до 2030 година да понижи излъчванията си във всички страни с 80% по отношение на 2019 година От компанията  си слагат за цел и до 2026 година доставчиците, виновни за 75% от въглеродните излъчвания във веригата на доставки на интернационално равнище да дефинират лични климатични цели, които да бъдат в сходство със Science Based Targets.

Амбициозните ограничения ще бъдат осъществени посредством работа в три съществени насоки - отбягване генерирането на излъчвания на парникови газове, тяхното понижаване там, където не могат да бъдат изцяло отстранени и като последна опция – компенсиране (офсет) на създадените излъчвания посредством подкрепяне на световно значими планове, ориентирани към запазване на климата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР